3/11/2009

Andorra tindrà el seu Ultra Trail amb una volta al país de 105 km



Sortirà el 4 de juliol d'Arcalís per arribar a Ordino i s'haurà de completar en un màxim de 38 hores



Els Ultra Trails són curses de resistència per a amants de la natura i, en poques paraules, de l'esforç extrem durant hores. Moltes hores. Tantes com perquè els organitzadors tinguin més d'un dia de competició. És el que es farà a Andorra el 4 i 5 de juliol del 2009, amb l'Andorra Ultra Trail, que, organitzat per l'empresa Cim Màgics, completarà 105 quilòmetres amb el Comapedrosa (2.942) com a màxima altitud en una literal volta al Principat que s'haurà de completar en, màxim, 38 hores --els primers corredors està previst que arribin en 14 o 15 hores. Una iniciativa innovadora que espera arribar a unes 500 persones.

Cim Màgics és una empresa formada per Valérie Lafleur i Gerard Martínez, amants --i per què no, bojos, en el bon sentit de la paraula-- de la natura i de les curses de muntanya. Durant la pròxima setmana tancaran els acords amb Govern, acords que no són més que els permisos pertinents per organitzar una cursa per les muntanyes andorranes, amb la dificultat que comporta tenir controlats tots els punts de pas de la carrera, que no són pocs.

Dotze cims

Hi haurà dotze ascensions, passant per dalt de les muntanyes les dues valls del país. La sortida serà a l'estació d'Arcalís, per marxar en baixada de menys de deu quilòmetres abans d'iniciar la primera ascensió, la del Pic Clot del Cavall, a 2.589 metres. Un cop baixat aquest pic, els corredors tindran al davant el Comapedrosa (2.942), per anar després a la Portella Sanfons (2.605) i després el Pic Port Negre (2.485), amb el Pic del Cubil (2.358) i el Bony de la Pica (2.404) com últimes cims abans de baixar directament al Pont de la Margineda (1.050). En aquest punt s'hauran complert més de 43 quilòmetres.

A partir d'aquí, la cursa pujarà uns 200 metres remuntant el riu direcció Andorra la Vella, per agafar la recta del camí Costa Seda, pujant primer fins al refugi Prat Primer per deixar a un costat el Coll Prat Primer i anar al Coll Pa, a uns 2.400 metres. Des d'aquí, la Collada Maiana (2.500), per continuar la dura pujada a la Collada de Pessons (2.864). Ja seran més de 60 quilòmetres. Encara quedaran les ascensions al Pas de les Vaques (2.560), a la Cresta de la Cabana Sorda (2.742) i, finalment, la baixada cap a la vall de Ransol per encarar l'última ascensió de la cursa, a la Collada dels Meners (2.800), per baixar amb mal en les cames però esperit ple direcció Ordino. Total: 105 quilòmetres i un desnivell acumulat de 7.700 metres.

Per a aquesta barbaritat es preveuen deu punts d'avituallament i torxes per a la nit en passos concrets. El preu serà de 40 euros, amb l'àpat inclòs, i les inscripcions es podran fer a la web de la cursa (www.andorraultratrail.org) a partir de final del mes de gener. S'espera comptar amb uns 500 participants i que finalitzin la cursa el 55%. També hi haurà l'opció de fer un Trail més curt, de 30 quilòmetres amb un desnivell de 1.500 metres.
rmora@andorra.elperiodico.com

cita

Pin, pan, pun, bocadillo de atún