6/11/2009

Cursa de Muntanya de Vacarisses el proper 21 de Juny



El proper 21 de Juny, II Edició de la Cursa de la Campana

Informació

Corredors.cat i l’ajuntament de Vacarisses us presenten la Cursa de la Campana, 2ª cursa de muntanya de Vacarisses.

La campana de l’església de Vacarisses és una de les més antigues de les que actualment estan en actiu a Catalunya. I per què li diem a la Cursa la de la Campana? Esteu atents a aquesta pàgina i de mica en mica us descobrirem el perquè…

S’ha de dir que el recorregut no és purament de muntanya, però té de tot. Desnivell, asfalt, pista i un corriol a estones tècnic.
La Cursa i el que l’envolta tindrà moltes coses, sorpreses, però no les explicarem totes ara, les heu de “viure”

En resum inicial:
Preu d’inscripció: 9 euros
Horari de sortida: 9′00h.
12,5 km
3 avituallaments líquids, 2 en cursa i 1 a l’arribada
Sindria
Entrepà de butifarra
Vi
Coca
Bany a la Piscina
Bossa de Regals per a tots els corredors
I encara alguna cosa més…

Mantindrem el preu d’inscripció, 9eur; incrementarem el límits d’inscripcions fins els 350; es farà alguna petita millora al circuit, mantenint al 95% el mateix de l’any passat, per completar els 12′5km.

Us informarem en el moment en que obrim inscripcions perquè reserveu el vostre dorsal, ja que l’any passat es van esgotar uns dies abans de la Cursa.



EL “MISTERI” DE LA CAMPANA

Explicarem el “Misteri” de la CAMPANA de Vacarisses

Quan es va plantejar aquesta Cursa es volia donar alguna cosa diferent a les altres. Peró era un tema complicat. Ja està tot inventat
El que proposem no deixa de ser una cosa “simple”, peró diferent al que es fa a d’altres Curses.

El “tret” SORTIDA es donarà amb el so de les CAMPANADES de les 9′00h. Després dels 4 quarts corresponents, la primera campanada de les 9′00h serà la que marcarà l’inici. No hi haurà pistola, ni botzina, ni cap element “artificial”.

Igualment, a la finalizació de la Cursa, els corredors fan la seva entrada al poble uns 600 metres abans de l’arribada, moment en que repicaran les CAMPANES “anunciant-ho”, tant l’arribada del primer atleta masculí com de la primera noia. Aquest “repicar” es podrà escoltar al ciucuit fins uns 2kms abans de l’arribada.

Esperem aquesta proposta sigui del vostre “gust”, i el dia 22 tot surti “puntual” per l’inici com està previst.

Ara només falta que ompliu les inscripcions, entreu AQUI




LA CAMPANA

El so de les campanes d’un poble forma part de la seva essència, de la seva idiosincràsia, de la seva història, en definitiva, es consubstancial amb el propi poble i els seus habitants.

El campanar de l’esglesia parroquial de Vacarisses te quatre campanes, dues antigues i dues de recents. Aquestes reemplecen altres dues que van ser destruïdes el començament de la guerra civil.

La campana més vella de Vacarisses, la que toca les hores, es molt antiga, concretament de l’any 1501. Es, doncs, anterior a l’esglesia actual, bastida a finals del segle XVIII.

Aquesta campana reporta la primera representació d’una vaca com a emblema del poble, acompanyada de les lletres V i A, inicials del mot toponímic. Aquesta representació de la vaca com a símbol de Vacarisses, és, sense cap mena de dubte, la més antiga que es coneix.

La datació realitzada a la CAMPANA DE VACARISSES com una de les més antigues de Catalunya.

Peró, que es el que relaciona la CAMPANA amb la Cursa?
top
Organitza:Associació esportiva Corredors.cat

cita

Pin, pan, pun, bocadillo de atún