11/09/2007

Taekwoooooodo ...



Ahir a la nit va tocar sessió de Taek. Ara farà un any que vaig començar a pràcticar-lo. Tot va començar quan el meu fisio, Xavi Jimenez, en va dir que per recuperar-me dels meus mals d'esquena tenir que fer molts estiraments. Estiraments, amb l'aburrits que són, quan faria jo estiraments. Realment, i sigueu honestos, després de fer un esport quanta estona dediquem als estiraments. Normalment tot el poc temps que tenim per entrenar el dediquem a l'esforç però ha estirar, molt menys del desitjat. Així que vaig començar a rumiar i rumiar fins que parlant amb el Pepe, company de feina, em va comentar que ell era practicant de Taek des de feia molts anys i que es feien molts estiraments. Doncs cap al gimnàs de Mun a provar-ho.
Estiraments he fet de totes les maneres però Deu meu les agulletes que vaig tenir les primeres setmanes. He tingut agulletes en llocs que no me imaginava que hi havia muscles. Es un esport dur, però no pel físic, que es treballar molt, sino per fas moviments que mai has fet. Es treballar molt l'equilibri així com la coordinarció i moltes coses més.
Al principi veus a la gent el que fa i penses "això ho faig jo amb una ma als co...", així que ho provés. Todo parecido con la realitad era pura coincidencia. Que torpe al començament però com tot esport per sort amb el temps, vas agafant-li el trukillo i ja comencen ha sortit les coses.
Ara com us podeu pensar tinc les cames una mica adolorides i el cap de setmana m'anirà de pu... mare, bon cap de setmana Bailets !



Ah, aquí teniu al Pepe amb uns dels estiraments més ...

11/08/2007

Anem a escalar

Ahir a la tarda va tocar sessió d'escalada amb el David. Com que estem tornant a començar vam triar anar al roco de Caldea. El roco es petit però està ben aprofitat i si no hi ha molta gent es pot fer feina en poc temps. Ara estem fent bastant rodatge pq no volem tornar a lessionar-nos i l'objectiu es poder disfrutar el pròxim estiu.
Vam fer unes 10 vies i per ser el tercer dia que anem, cada dia ens anem trobant millor. Ara el més interessant, per mi, serà fer molts moviments a poca intensitat i tots amb corda. Si tot evolucionar bé començarem a fer bloc d'aquí un parell de setmanetes. Crec que abans em d'anar reforçant totes les articulacions abans de ficar-nos als desploms, però tinc unes ganes.
Cada dia vec els blocs de la penya que grimpa i els hi tinc una enveja, sana, però enveja. Però com diu el Miki al seu blog el millor es anar entrenant amb cap i marcar-se un objectiu i ara disfrutar mentre entrenem.
Tornar estar davant una via mentres et fiques magnesi a les mans, mirar cap amunt i visualitzar tots els moviments mentre els vas recreant imaginariament. Una inspiració i agafar la primera pressa i amunt. Joderrr quines ganes ...

11/07/2007

Primer partido de la temporada


Ayer tenia que ser mi primer partido de voley 4x4 con los Folloneros pero por razones de mala organización no pudo ser. Al final nos presentamos cinco en el campo (David, Abraham, Robert, Julius i yo) y claro alguien se tenia que quedar en el banquillo así que democraticamente me dijeron que yo me quedarà en el primer set y en el segundo seria el Julius (parece ser que somos los reservas del equipo oficial).
El partido empezó y momentos después en la pista del lado, donde jugaba un equipo de bomberos, el Jordi se dislocó el hombro. Después de colocarse en el sitio y viendo que ya no podria jugar más me incorporé yo en el equipo. En el equipo estaban la Estephi, Dodo y Pau. La verdad que para no haber jugado nunca con ellos, aunque perdidos, nos lo pasamos bastante bien, diria más, nos divertimos y todo. Hay que reconocer que el equipo que teniamos delante era muy potente pero supimos plantarles cara y tampoco fuimos humillados vilmente.
Del partido de los Folloneros no puedo decir nada ya que no los pude ver. Por lo que me contaron perdieron pero se lo pasaron bien que es lo más importante. Espero que nos puedan hacer dar más detalles de su partido.
El próximo martes vuelve haber partido y nuevas emociones, ya os contaré.

11/05/2007

Noticia molt important i ningú li dona importancia.

Aquesta noticia va sortir fa uns dies al Bon dia però sembla que ningú li dona importància.
On s'ha vist que els Bombers deixin una feina que esta ben feta i que pel ciutadà era gratuïta per què ara Govern decideixi que els Bombers no la facin i a sobre donin una animalada de diners a unes persones privades per crear dos empreses d'ambulàncies. I quant dic crear es crear, per què els hi compren les ambulàncies, els hi formen al personal, pagen als seus directius, tot, tot i tot. No és d'una manera directa però li garanteixen els beneficis que per mi és el mateix. El propietari de l'empresa només a de ficar el nom i a cobrar que sinó funciona ja pagarem els ciutadans.
Aquests diners els pagarem tots, no ens enganyem. Com diu l'article abans de començar ja són deficitàries i qui pagarà? El ciutadà com sempre.
Per si no ho sabíeu a principis d'any se'ns apujarà la CASS, si, si, el tan per cent que ens treuen del sou (i per aquí passem tots). I sabeu per què el pugen, per pagar aquesta animalada de diners a dues empreses privades de les quals els ciutadans no ens beneficiarem en res. I voleu saber de qui son aquestes empreses privades d'ambulàncies? Doncs de gent del mateix partit que governa. El Govern a decidit fer una campanya en contra de Bombers, que si viuen molt be, que treballen poc, que dormen a les nits, etc ... Però crec i ho puc dir de bona font que fèiem una feina social molt important, amb una gran professionalitat per què era la nostra feina i ens agradava molt i el més important, al ciutadà no li costava ni un duro per què els Bombers fem o no fem el servei d'ambulàncies cobrarem el mateix sou.
Be aquí us deixo la noticia i els números canten per si sols i espero que la consciencia de la gent comenci a funcionar, per que no som corderets i no vivim en una dictadura per acatar tot el que digui Govern sense protestar.



L’externalització del transport sanitari comportarà un dèficit de 4,5 milions

Nov 2, 2007


La privatització del transport exterior i de l’interior no programat comportarà un dèficit al Govern d’uns 4,5 milions d’euros durant els quatre anys vinents, corresponents a la durada del contracte amb Ambulàncies del Pirineu i SAV Ambulàncies. La xifra suposa un increment del 45 per cent respecte a les estimacions inicials contingudes al Pla Director, que preveia un dèficit anual d’uns 617.874, és a dir, un global de 2.471.496 euros.

La diferència entre les estimacions inicials i les dades reals s’explica per l’increment de les despeses. Tot i que el Pla Director preveia que cadascuna de les dues empreses adjudicatàries rebés 597.400 euros anuals, la xifra definitiva serà de 852.000 euros, segons l’edicte del 21 d’agost pel qual es fa pública l’adjudicació definitiva dels serveis de transport sanitari extern programat i no programat i de l’intern no programat.

D’altra banda, els ingressos per tarifa previstos en el Pla són de 288.463 euros anuals per cada societat, tot i que el director del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), Ramon Cereza, va apuntar ahir que aquesta xifra també pot oscil·lar "en funció del possible increment dels desplaçaments", un fet que podria suposar una disminució del dèficit global.


justificació de despeses

Pel que fa a les diferències entre les estimacions de les despeses i l’adjudicació definitiva, Cereza va argumentar que "s’ha hagut de fer alguns ajustos de personal, ja que les dades estaven estimades a la baixa, i a més no es preveien els beneficis industrials". De fet, el mateix document indica que "l’import de la subvenció indicat és un valor estimat que depèn de moltes variables i essencialment del volum real d’activitat".

La major part de les despeses previstes en el Pla Director es referien al personal, amb una dotació de 485.000 euros per cadascuna de les empreses, que incloïen la contractació d’un director, un administratiu i dinou tècnics de transport sanitari (TTS). Les despeses de vehicles i funcionament, referents a la compra de sis ambulàncies per cada societat, estaven xifrades en 55.400 euros, mentre que hi havia una previsió de 31.200 euros per a l’habilitació de cadascuna de les dues bases d’ambulància, una situada a la vall central, i l’altra, en una vall perifèrica, ja fos la del Valira d’Orient o la del Nord. Les despeses d’amortització en deu anys, quantificades en 25.800 euros, completaven els 597.400 euros estimats com a despeses.


justificació d’ingressos

Pel que fa als ingressos, el Pla Director fa una estimació basant-se en les tarifes oficials estipulades i l’activitat prevista, agafant com a referència els desplaçaments de l’any 2005. Així, les previsions d’ingressos globals pel transport extern no urgent són de 191.655 euros pels trasllats convencionals amb infermera (SVB) i de 183.540 euros pels trasllats convencionals sense infermera (AC). Pel que fa al transport intern no programat, la previsió d’ingressos anuals és de 256.010 euros, dels quals 180.320 serien per trasllats a la zona 1, 60.170 per la zona 2 i 15.520 per la 3.

Cereza creu que les despeses del transport intern programat també seran superiors a les previstes

El director del SAAS, Ramon Cereza, va avançar ahir que, molt probablement, el dèficit del transport sanitari intern programat serà també superior al previst en el Pla Director. Cereza va recordar que "encara no s’ha fet el conveni amb la Creu Roja i falta definir les funcions", i va argumentar que "si finalment s’inclou la funció sociosanitària, el dèficit és possible que sigui superior per l’increment de les cobertures".

Així mateix, el director del SAAS va preveure que el dèficit no serà superior al que actualment té la Creu Roja i va reflexionar sobre el fet que "tenim un dèficit estructural com a conseqüència del volum de població que hi ha al país". Així, Cereza preveu que els 127.450 euros anuals que han de servir per finançar la Creu Roja podrien arribar a duplicar-se. Les estimacions dels ingressos anuals per aquest servei incloses en el Pla Director són de 173.200 euros, mentre que les despeses anuals serien de 208.370 euros.

cita

Pin, pan, pun, bocadillo de atún